Jom Kira

Monday, June 15, 2009

Roti Canai dan Teh Tarik






Assalamualai kum

fenomena minum petang, kenapa rakyat malaysia masa kini gemar, bila waktu petang jer... mereka mesti lepak di mamak, dan order segelas teh tarik dan roti canai bersama kuah dall atau kari ikan.... adakah diet ni sesuai untuk masyarakat zaman sekarang? atau sekadar makanan cepat (fast food) yang mudah di sediakan? hmmm saya mengaku saya pun sama seperti masyarakat Malaysia yg lain gemar pada waktu petang, segelas teh tarik dan roti canai.
tapi saya, tengok pada mamak mana yg saya kunjungi, kerana kesedapan rasa kari ikan, dan kelembutan roti canai nye... hehehehe.




Teh tarik pun main peranan penting, kerana bila dah makan roti canai kite perlukan cecair untuk melancarkan proses penghadaman dalam badan kite. so air ape lagi kalau bukan teh tarik, yang sudah sinonim dengan roti canai.... hehehe

bak kata pepatah, air kalau dicincang takkan putus... begitulah roti canai dan teh tarik

1 comment:

o said...

huhu sedap ayat2 bahasa melayu ko guna...

anyway, let me be the first comment for this post...

aku sangat setuju.

tu je.