Jom Kira

Sunday, June 21, 2009

Selamat Pulang ke UiTM



Assalamualaikum....

Baru-baru ni (20.6.2009) aku dengan rasminye untuk kali ketiga (3) menjadi pelajar Universiti Teknologi Mara.... hua hua... tak tau lah perasaan sekarang ni bercampur aduk... ade perasaan gembira, ade perasaan sedih, dan ade gak perasaan marah dan tak puas hati.... huh...


Tapi aku tetap aku... nak wat camner.. kena cari jalan gak.. yg aku nampak kat sini basikal "Merida MTB frame 18" aku, itu jelah asset yg aku ade... dah lama nak jual, tapi tersadai kat rumah jalot hehehe.... nak dikatakan takdir ke ape ke... aku terserempak ngan ajak, kebetulan die tengah nak cari MTB frame 18... aku pun apa lagi...."ajak angkat ah basikal aku ni" aku tolak kat ajak RM1,500 aku bagi commission kat jalot 10%..... dengan duit aku jual MTB aku tuh, top up sikit lagi Rm600 dapat aku membayar yuran pengajian aku tuk semester pertama ni....

Aku sayangkan MTB aku tu, first bike aku cam first love aku ah... tapi ape nak buat... "you have to loose some to win some"

Kat sini aku selitkan kenangan aku bersama first love aku:



ni kat Batu Damn



ni masa second ride kite orang
seronok gile time ni



on the way balik



what will happen to my MTB

kalau nak tau specs bike aku ni die:
- Frame Merida 18 inch
- RS Reba (Race) 100mm
- Deore XT - RD
- Deore - FD
-Deore shifter
- Deore hub 9 speed
- Alexrim
- Rear wheel Panaracer
- Front wheel Specialized


2 comments:

Bayan Puling Serindit Tanau said...

Handsome Tu!!!!!!

o said...

bro...

aku doakan ko selamat berjaya!!!

Tebus balik masalah2 yang ko da lalui sebelum ni..

aku mmg RESPEK, HORMAT TAHAP TERKEDUA kat ko, (sebab tahap tertinggi and no.1 adalah abang aku)..

GUD LUCK AND ALL THE BEST!!!

u r my best friend ever...