Jom Kira

Sunday, July 25, 2010

New Feelings...



Assalamualaikum...

 Hari ini hari Isnin... satu titik dimana mulanye minggu yang baru. Pagi tadi aku bangun malas2 kesejukan, aku intai luar tingkap, hujan gerimis... aku nak lompat balik atas katil, tapi aku terpijak sejadah merah aku, oh ye! aku amik wuduk dan bentangkan sejadah aku... mari menuju kejayaan... 

 Hari Sabtu lepas aku bersama sahabat aku ade melepakkan diri di dawood... lama tak jumpa sahabat aku dari Ipoh, aku ingat satu topic perbincangan kami... pasal public speaking, perkara biasa. tapi ade satu point yang buat aku terfikir mengunakan otak sebelah kanan aku sekejab, kemudia aku paskan pemikiran itu pada otak sebelah kiri aku... point yang cuba disampaikan sedikit sebanyak kena setempek kat muka aku...

Hari Ahad kemudian.... Aku ade kelas sarjana aku seperti biasa, pensyarah aku dah bagi tau mingu lepas yang mingu ini ade presentation titik kuasa... aku kurang bersedia, tapi watak aku dalam kelas sudah terkenal dengan memberi presentation paling awal... sebaik saja pensyarah aku cakap "ok first volunteer" budak gastronomi pandang aku... aku pandang balik sambil mengangkat kepala "apesal aku plak?"... 

Hari ini hari Isnin, satu titik dimana mulanye minggu yang baru.... 

Monday, July 19, 2010

Ikut Suka Aku.....


Assalamualaikum...

Ape nak citer ek?

buat masa ni takde citer menarik...

Emmm kelas aku kat UiTM dah start, aku amik empat (4) subject sem ni... banyak subject kira-kira... insyaAllah boleh kowt... first Financial Management dengan Dr Bany, sempoi gila seorang capitalist... hehehehe then aku amik Strategic marketing dengan Tengku Shila, nama besar dalam Hospitality Industry ni.. suka cara die mengajar... then Statistic dengan Dr Kharu, dia buat aku lagi faham maksud research... dan last skali Issue & trend dengan Dr Hamdin anak Mat saleh.. hehehehe.....

sem ni aku kena defend proposal... wah... proposal pon entah ke mana...

Hmmm Unirazak nak pindah bulan Ogos ni... nanti esok pindah aku citer ok...


Sunday, July 18, 2010

DIA...


video



Tuesday, July 13, 2010

Pilihan Sahur, Ramuan Sejuk Beku


Assalamualaikum...

 Dah lama aku tak keluar atau terpapar di majalah... maybe kawan aku yang kat karangkraf tuh dah naik pangkat, atau ade slack yang aku buat kat die... tak kesah lah... perjalanan aku harus dijalankan...hehehehe... so hari ni aku nak warwarkan...

Bulan Ramadahn semakin hampir, so baru2 ni aku ade shooting for majalah Rasa lagi"... kali ni aku contribute 10 jenis rasipi yang berasaskan makanan sejuk beku, sesuai dimasak waktu sahur atau berbuka... simple modern cooking yang aku applykan... sesuai dengan character aku yang ala2 modern dan contemparary ni... almaklum lah tugas ni deberi last minit dari boss tercinta aku... nasib ade beberapa anak murid aku yang sudi membantu...

So sapa nak tau jenis masakan yang menjadi signiture aku, perlulah mendapatkan Majalah RASA dengan segera... haha promote lebih, bukan dapat comission pun, kerja suka-rela... Biar aku akhiri post ni dengan kata2 khidmat aku "The best way to cook is to cook without a recipe" 

Sekian...


Thursday, July 8, 2010

Cinta Berdosa....

 Assalamualaikum...

Aku bukan nak cite pasal dosa atau pahala... hehehehe, tapi aku ade terserempak dengan satu hasil karya seseorang individu ni, biasalah FB ni macam2 manusia kita bole jumpa... So this person suka tulis Puisi.. banyak gak ah hasil karya dia, and ade a few yang die convert jadi lagu... bukan ape, kekadang walaupun hasil karya itu orang punya tapi kalau kita yang baca kekadang boleh menyentuh hati kita gak... aku bukan nak jiwang ke ape sekadar nak mengekspress diri.. hahahaha... suara aku bukan sedap sangat,.....So ade satu puisi ni yang die convert jadi lagu, so aku cuba nak bawak lagu tu gak... tajuk lagu ni "Cinta Berdosa"... lyric die agak kejam sikit ah... emmm korang nilai sendiri lah....




Cinta Berdosa 
Saat tadi aku terbau kamu
lewat tadi aku terpanggil merindu kamu
di malam itu bersama kamu
dikala bintang sangat beribu
aku lihat pandangan itu luhur menusuk jiwaku
aku rasa kalbu itu halus menyentuh hatiku 

erotika cinta itu yang kau lukiskan padaku
kau layarkan kasih pada lautan itu
kau punya aku, aku pula ada kamu
rinduku melimpah, kasihmu menumpah
 
yang merasa hanya kita berdua
yang melayang hanya kita sahaja
hatiku suka yang engkau juga suka
jiwaku cinta yang engkau juga cinta 

tiada siapa tahu sebenarnya
kau punya dia, untukku dia di sana

 Hasil nukilan Para Jamaludin