Jom Kira

Thursday, July 8, 2010

Cinta Berdosa....

 Assalamualaikum...

Aku bukan nak cite pasal dosa atau pahala... hehehehe, tapi aku ade terserempak dengan satu hasil karya seseorang individu ni, biasalah FB ni macam2 manusia kita bole jumpa... So this person suka tulis Puisi.. banyak gak ah hasil karya dia, and ade a few yang die convert jadi lagu... bukan ape, kekadang walaupun hasil karya itu orang punya tapi kalau kita yang baca kekadang boleh menyentuh hati kita gak... aku bukan nak jiwang ke ape sekadar nak mengekspress diri.. hahahaha... suara aku bukan sedap sangat,.....So ade satu puisi ni yang die convert jadi lagu, so aku cuba nak bawak lagu tu gak... tajuk lagu ni "Cinta Berdosa"... lyric die agak kejam sikit ah... emmm korang nilai sendiri lah....




Cinta Berdosa 
Saat tadi aku terbau kamu
lewat tadi aku terpanggil merindu kamu
di malam itu bersama kamu
dikala bintang sangat beribu
aku lihat pandangan itu luhur menusuk jiwaku
aku rasa kalbu itu halus menyentuh hatiku 

erotika cinta itu yang kau lukiskan padaku
kau layarkan kasih pada lautan itu
kau punya aku, aku pula ada kamu
rinduku melimpah, kasihmu menumpah
 
yang merasa hanya kita berdua
yang melayang hanya kita sahaja
hatiku suka yang engkau juga suka
jiwaku cinta yang engkau juga cinta 

tiada siapa tahu sebenarnya
kau punya dia, untukku dia di sana

 Hasil nukilan Para Jamaludin



5 comments:

cinnamon said...

kenape tak masuk keynote?

chefzyco said...

keynote ape?
chord lagu ni ker?

Para Jamaludin said...

ehem.
ak dengar versi owner lagu ni x?
lepak la blog saya. hehehe.

thanks cover lagu yang x seberapa ni.
=)

Para Jamaludin said...

*nak

hidayah said...

hehehehe...not bad!:D