Jom Kira

Monday, November 30, 2009

Kesunyian....



Assalamualaikum...

Aku just nak share satu keadaan yg kekadang aku pun rasa pelik. Sebagai seorang pensyarah, biasanya di sebuah institusi pengajian tinggi penuh dengan pelajar. Dalam masa yg sama keadaan yg riuh ini terdapat di setiap sudut institusi pengajian tinggi ini. Kerana disetiap penjuru penuh dengan pelajar, dan ditambah pula dengan jadual waktu aku yang padat dengan kelas... kekadang tuh terasa paning dan rimas dengan keriuhan, dan kepadatan pelajar di setiap sudut institusi ini... hehehe .... tapi........ yang pelik nye... dikala mereka cuti, tetiba terasa cam nape lah die org cuti, kesunyian mula terasa. Pagi tadi aku buka pintu lot 29 tingkat 3 kelana mall... rasa seperti serba kekurangan... biasanye penuh pelajar beratur didepan meja sheikh yazid ni.... dan bila waktu lunch aku turun gi retaurant Atikah... dah aku agak dah... kosong, brader yg jaga counter tu pun mampu tersengih jer... hahaha... tu ja lah kot yg aku nak kongsi ari ni....

4 comments:

Akmal said...

bro..rindu kat student ke??heheheh...

pwincess AJA said...

sunyi sepi ea kelana mall&unitar.
kejap je tuh sir.
sebulan lebih kejap je berlalu...:)))

o said...

huhu.. i know what and whose sir really missed with?? the one he cant take his eyes off.. the one he believes that have all it takes to be the next 'nurul amina' in Nur Kasih..

chefzyco said...

Epi: ape yg ko merepek ni... hentikanlah usaha ko yg takde matlamat tuh...