Jom Kira

Sunday, December 13, 2009

Belajar & Mengajar



Assalamualaikum...
Sudah sekian lama aku tak bercerita tentang pelajaran aku di UiTM, aku hampir-hampir lupa yang aku ini masih lagi bergelar pelajar. Hmmm pelajar yang sentiasa dahagakan ilmu. Baru-baru ni pada 10hb December result aku kuar, kata nye kul 10:00pm bole check online. So, dengan perasaan tak sabar, gemuruh, dan gementar aku nak check ah result aku... dari seronok tetiba bertukar kepada panas, dari pukul 10pm sehingalah lagi 5 minit nak pukul 11pm aku masih tak boleh nak masuk web untuk check result... Maybe ramai student yang online dan cuba untuk masuk... Alhamdulillah jam 11:05 aku dapat masuk dan aku dapat tgk result aku, Alhamdulillah semua lulus, aku dapat CGPA 3.33 kira ok lah tuh tak cam zaman aku belajar dulu-dulu hehehe... aku kena maintain CGPA 3.00 ke atas kalau tak mati aku... hehehe



Bila aku cite pasal benda ni aku teringat DR Rahmat penah bagi tau kat aku time aku under grad dulu. Die kata, waktu belajar atau zaman kite bergelar "Student" ade dua (2) time jer kite akan rasa takut, gelisah dan segala perasaan yg negetif... so bila aku fikir-fikir balik, ye lah.. betul ape yg die cakap. Dua time tuh memang aku dah selalu tempuhi... time tu ade lah; 1st - time nak amik exam, memang segala perasaan berputar-putar dalam kepala ni, satu perkataan nak explain perasaan ni adelah "takut"... 2nd - time nak amik result, time ni pun memang segala perasaan berputar-putar dalam kepala ni, sama gak satu perkataan nak explain perasaan ni adelah "takut" gak... aku taknak tipu diri sendiri, memang aku ade perasaan tuh... tak payah lah sapa2 nak ego atau nak sembunyikan perasaan tuh hehehe...



Result aku dah kuar dah, nanti 31hb December 2009 ni result student aku pulak kuar. Camner aku nak cite ni ek, aku tak boleh nak bocorkan rahsia2 tempat kerja aku, yang pasti result yg aku bagi pada student aku semua berdasarkan atas hasil kerja pelajar masing2 dan juga markah exam die org, yang pasti takde elemen pilih kasih atau pilih bulu, aku cuba buat kerja seikhlas yang mungkin.... pape pun aku nak wish good luck kat die org ni....

2 comments:

o said...

wah, tahniah2!! but there's still a long way to go fren.. gud luck anyway..

seronok plak aku tengok ko dapat result.. begitu menendang2 hati aku ni nak buat master jugak.

aku da dapat offer buat master, tapi seems aku kena rilex dulu, coz pertukaran aku mcm tak jadi kenyataan pulok da ni.

anyway, aku bagi masa kat diri aku sehingga 21 disember ni. kalau masih takde apa jawapan dari management atas, aku kena tangguhkan niat aku..

apapun, tumpang seronok tgk result lu.. (mesti lu da lupa pasal siti khadijah.. ataupun lu da lupa terus pasal dia..??)

Akmal said...

aloo bro wah best result tu...